پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند
سرخط خبرها

اقیانوسی که دی اکسید کربن انسان‌ها را می‌بلعد

  • کد خبر: ۹۷۴۸۷
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۳
اقیانوسی که دی اکسید کربن انسان‌ها را می‌بلعد
پژوهشی بر پایه مطالعه هوایی گاز‌های گلخانه‌ای گزارش می‌دهد که اقیانوس منجمد جنوبی همچنان مقادیر زیادی از کربن دی اکسیدی را که انسان‌ها با سوزاندن سوخت‌های فسیلی منتشر می‌کنند می‌بلعد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پژوهشی بر پایه مطالعه هوایی گاز‌های گلخانه‌ای گزارش می‌دهد که اقیانوس منجمد جنوبی همچنان مقادیر زیادی از کربن دی اکسیدی را که انسان‌ها با سوزاندن سوخت‌های فسیلی منتشر می‌کنند می‌بلعد. نتایج جدید با گزارش سال ۲۰۱۸ در تضاد است. آن گزارش پیشنهاد می‌کرد که اقیانوس اطراف جنوبگان آن قدر که تصور می‌شد گاز گلخانه‌ای جذب نمی‌کند و حتی در برخی از نواحی گاز کربن دی اکسید را به اتمسفر باز می‌گرداند.

چندان مایه آسایش نیست که بگوییم اقیانوس ها، که همین الان نیز اسیدی‌تر از قبل شده اند و گرمای بی سابقه‌ای را در خود ذخیره کرده اند، احتمالا می‌توانند بار بیشتری از تغییرات اقلیمی را تحمل کنند، اما به گفته متیو لانگ اقیانوس شناس مرکز ملی پژوهش‌های اتمسفری در بولدر کلورادو، «این جمع بندی به طرق مختلفی اطمینان بخش است.»

به این دلیل که تصور می‌شد اقیانوس جنوبی به تنهایی مسئول جذب اقیانوسی نصف کربن دی اکسید منتشر شده به وسیله انسان‌ها در هر سال است. بدین معنا که اقیانوس جنوبی نقش درخورتوجهی در متعادل کردن برخی از اثرات بی واسطه این گاز‌های منتشر شده دارد. با این حال، تخمین‌های سطح اقیانوس نشان داده بودند که در هر سال، این اقیانوس در واقع یک منبع خالص کربن دی اکسید محسوب می‌شود و حدود ۰.۳ میلیارد متر مکعب گاز به اتمسفر وارد می‌کند.

از طرف مقابل، یافته‌های جدید، که در تاریخ ۳ دسامبر (۱۲ آذر) در ژورنال Science منتشر شده اند، نشان می‌دهند که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸، همچنان یک سینک خالص کربن دی اکسید بوده و سالانه حدود ۰.۵۵ میلیارد مترمکعب از این گاز را جذب کرده است.

پژوهش سال ۲۰۱۸ از شناور‌های عمیق جدیدی، که حالا تعدادشان به ۲۰۰‌ می‌رسد، استفاده کرده بود که بخشی از پروژه «مشاهده و مدل سازی کربن و اقلیم اقیانوس جنوبی» یا SOCCOM، هستند. محاسبات انجام شده روی داده‌های ۳۵ عدد از این شناور‌ها بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ نشان می‌داد که این اقیانوس در واقع در زمستان‌ها مقادیر زیادی از کربن دی اکسید را به اتمسفر باز می‌گرداند. این پژوهش نگرانی‌هایی را درباره نقش اقیانوس منجمد جنوبی ایجاد کرد که شاید این اقیانوس در خنثی کردن اثرات تغییر اقلیم روی زمین چندان که پیش‌تر تصور می‌شد، فعال نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->